bf pic

TRIBUTE TO A PRESIDENT


NA PRMEIRA PESSOA

Um auto retrato surpreendentemente sincero do Presidente da Rússia, Vladimir Putin

CONTEÚDO

Prefácio

Personagens Principais em 'Na Primeira Pessoa'

Parte Um: O Filho

Parte Dois: O Estudante

Parte Três: O Estudante Universitário

Parte Quatro: O Jovem especialista

Parte Cinco: O Espia

Parte Seis: O Democrata

Parte Sete: O Burocrata

Parte Oito: O Homem de Família

Parte Nove: O Político

Apêndice: A Rússia na Viragem do Milénio


FOX NEWS

Manlio HELSINKI

Wednesday, May 13, 2015

Croatian -- Benjamin Fulford: 11:05:2015




Svijet se kreće prema nekim turbulencijama u narednim mjesecima kao dio konačnog uklanjanja Khazarske mafije iz kontrole nad zapadnim financijskim sustavom, kaže više izvora, uključujući i japansku vladu, MI5 i Pentagon. 

Svijet je izgubio nedavnu priliku za miroljubivo rješenje financijskog rata, rekli su. 

Kao rezultat toga, nekoliko nepopustljivih tvrdoglavaca iz kabale, poput Izraela i njihovih Washingtonskih marioneta, morati će se ukloniti putem rata i koristeći projektiranu propast većine velikih kabalinih financijskih kompanija, kažu izvori.

To će rezultirati kaosom u Europi i s nekoliko regionalnih ratova posebno na Korejskom poluotoku, Bliskom istoku i SAD-u.

Situacija u Europi mogla bi biti prva koja će eksplodirati kao rezultat financijske lančane reakcije koja bi se trebala pokrenuti neizbježnim grčkim neispunjenjem obaveza, slažu se izvori. 

Nedavna posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Kini i Japanu bila je usmjerena na dobivanje novca kako bi se spriječio kolaps njemačkog financijskog sustava kada Grčka obustavi plaćanje duga. Vratila se uglavnom praznih ruku, kažu izvori japanske i kineske vlade.

Napomena: U tom kontekstu, vrlo je zanimljivo, pa čak i otkrivajuće, baciti pogled na iznimno oštru izjavu Putina na 10. svibnja 2015, koja je zvučala kao ratni ultimatum: ili ćete to učiniti sada, "ili na neki drugi način". Teško se može pronaći takve oštre izjave Putina, jednog od najvještijih i opreznih političara na ovom planetu. Putin ne govori ovako. Ovdje je prijevod novinskog članka toga:

"Predsjednik Rusije, Vladimir Putin, na susretu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, pozvao je na rješavanje svih postojećih problema između Rusije i Njemačke. Čim prije ti problemi prestanu imati negativan utjecaj na razvoj odnosa, tim bolje" - rekao je šef države.

Sada, da bi Putin izazvao ništa manje nego Njemačku, vodeću državu u europi, nešto jako loše mora da se kuha, i više nema vremena za čekanje. Ili Njemačka "čisti svoje djelo", ili ono što bi se moglo dogoditi, što može zabiti posljednji čavao, ne samo u lijes takozvane EU, nego samoj Njemačkoj. Barem to tako zvuči, prema samom tonu njegovih riječi.

Pa, to je ono što se može reći u ovom slučaju, ali "ostanite na svojim mjestima" sada.

Jedan pokazatelj koliko je neobična situacija, bila je zajednička izjava koju su prošlog tjedna objavili predsjednik europske komisije Jean-Claude Junker i grčki premijer Alexis Tsirpas koji su tražili veće mirovine i plaće za Grke. Drugim riječima, to je pokazalo političko protivljenje nametnutoj štednji od strane banaka.


Grčki ministar financija Yanis Varoufakis, sa svoje strane, predložio je stvaranje nove razvojne agencije ili agencije za ekonomsko planiranje za početak obnove grčkog gospodarstva. Da bi se to omogućilo, on predlaže stavljanje svih grčkih dugova u "lošu banku" ili koš za smeće banke. To je u stvari prijedlog za neplaćanje duga.


Ako Grci ne plate svojih više od 300 milijardi dolara duga, to će stvoriti domino efekt koji će povući tepih od više od 500 trilijuna dolara vrijednosti derivatnih instrumenata kojima se stvara dojam da je Europski bankarski sustav solventan, kažu izvori MI5 i drugi.

Japanski popravljač zadužen za financijske transakcije na visokoj razini i izvor MI5 rekli su da je BIS ili središnja banka za središnje banke Švicarske bankrotirala i upropastila cijene dionica u Europi, Japanu i SAD-u u pokušaju kamufliranja toga. Međutim, izvori su rekli da bi Grčka mogla biti izbačena na ulicu do rujna ili listopada.

Grci također usko surađuju s Rusima i Kinezima kako bi osigurali dobivanje novog financiranja od Istoka u slučaju neplaćanja MMF-u i Nijemcima. 

Ova grčka situacija vjerojatno će stati na kraj drugačijem scenariju koji je projektiran u Velikoj Britaniji od strane nedavno ponovno izabranog premijera Davida Camerona i njegovih EU gospodara u Brusselesu. Scenarij koji su planirali bio je da se bauk od škotske neovisnosti iskoristi da se prisili na veću integraciju Velike Britanije u EU i zaustavi britansko udaljavanje od EU. 

Jasno je da Nigel Farage, čelnik Neovisne stranke, je bio stavljen pod neku vrstu prijetnje kako bi ga se prisililo da povuče svoje udarce za vrijeme nedavne predizborne kampanje u Velikoj Britaniji. Međutim, očekuje se da će grčka situacija cijeli ovaj plan učiniti zastarjelim, jer sama EU će se boriti za opstanak.

Britanska financijska elita je, u svakom slučaju, već povezala svoj financijski sustav s Kinom i Azijom kako bi se izolirala od nadolazećeg njemačkog/EU kolapsa, slažu se japanski, kineski i britanski izvori.

Situacija u SAD-u također se strmoglavljuje u veći kaos i možda čak i civilni rat. Najjasniji znak toga su sve velike eksplozije naftnih vlakova, elektrana, tvornica i drugih infrastruktura diljem SAD-a. Ovdje, na primjer možete vidjeti slike eksplozije u nuklearnoj elektrani i požar vlaka koji se dogodio prošlog tjedna:



Pentagonovi izvori kažu da je rat moguć između američke vojske i plaćeničke vojske Khazarske mafije. Nedavni razgovor u Khazarskim propagandnim medijima o nekoj operaciji nazvanoj "Jade Helm" usmjeren je na poticanje Amerikanaca da vjeruju da su američke oružane snage njihov neprijatelj. Osim toga, Khazari sada govore da je ISIS (Izraeli Security Intelligence Service) spreman za početak stvaranja problema u SAD-u.

Najnoviji gospodarski pokazatelji i dalje pokazuju da se američko gospodarstvo strmoglavilo u travnju mjesecu i čak je u gorem stanju od onoga koje je bilo nakon Lehman šoka u 2008 godini.


Khazarska mafija također koristi prikrivene prijetnje da će "dići u zrak" tržišta u nastajanju. Timothy Adams, voditelj Instituta za međunarodne financije, koji predstavlja najveće svjetske banke, objavio je ove prijetnje u nedavnom izvješću.


Međutim, američki i azijski vladini izvori kažu da će većina tih velikih banaka biti zatvorena, jer one predstavljaju babilonski sustav dužničkog ropstva koji će biti demontiran u cilju oslobođenja čovječanstva.

Vidljivi znakovi ove demontaže viđeni su također u Kanadi prošlog tjedna. Tamo, Canadian Broadcasting corporation emitirala je detaljan program na nacionalnom programu o pobjedničkom, ali sada osporavanom, zakonu da se prisili Bank of Canada da prekine svoje veze s prekomorskom financijskom oligarhijom i vrati se svom prvobitnom mandatu da osigurava novac bez kamata za vladu. Drugim riječima, Bank of Canada će vjerojatno opet postati državna institucija, a ne alat Khazarskih mafijaša.


Situacija na Bliskom istoku ide vrlo loše za Khazarsku mafiju. Pentagon se svrstava s Irancima protiv cionaci Khazarskog režima tamo. Japanske obavještajne agencije i izvori iz Pentagona kažu da se očekuje nekakav konačni obračun prije nego se tamošnja situacija konačno smiri. 

Vlada Saudijske Arabije sada se budi na novu stvarnost i može prekinuti svoj tajni savez s Izraelom u pokušaju da se održi na vlasti, kažu izvori. Izraelci i Saudijci su već koristili nuklearno oružje protiv Sirije i Jemena ali, neka vrsta plaćanja cijene je neizbježna. Očekuje se da će se turbulencija u tom području nastaviti još neko vrijeme.

Tu će također biti nekih problema na Korejskom poluotoku, jer jedan od najtvrdokornijih kabalinih marioneta je režim u Južnoj Koreji, prema izvješću japanske obavještajne agencije na visokoj razini. Njihovo odbijanje da prihvate miroljubivo ujedinjenje Korejskog poluotoka znači da će biti pokrenut rat između sjeverne i Južne Koreje, rekao je izvor. 

Scenarij, razrađen između Kine, Rusije i Pentagona, predviđa ruske prijetnje totalnim ratom da bi se spriječile američke snage stacionirane u Koreji da dođu u pomoć južnjacima tijekom niza raketnih napada na Seoul. Nakon nekoliko osvetničkih napada protiv Pyongyanga, projektili će pogoditi Japan. 

Ove rakete će se koristiti kao izgovor američke vojske da djeluje kao mirotvorac i prisili na ujedinjenje korejskog poluotoka, prema ovom izvoru. Na kraju svega stariji brat sjevernokorejskog diktatora Kim Jon Una, Kim Jong Nam, postati će vladar ujedinjenog Korejskog poluotoka, rekao je izvor. Izvori korejske kraljevske obitelji slažu se da je režim u Južnoj Koreji postao loš i krenuo je u ozbiljne nevolje.

Situacija u Japanu također kreće se prema moru promjena, višestruki izvori se slažu. Premijer Abe samo se drži na vlasti zato jer nije pronađena nikakva prikladna zamjena. Međutim, Abe je bio otrovan i može biti ubijen svakog trenutka, tako da će Abe čitati svaku skriptu koja se stavi pred njega kako bi preživio, kaže više japanskih moćnih brokera. Njegov nedavni odurni nastup u Washingtonu, međutim, doveo je do nove kampanje za zamjenu Abea. To se može vidjeti iz činjenice nacionalne emtirane TV emisije u kojoj je objavljeno i rečeno o 3/11 nuklearnoj i tsunami katastrofi da je to bio teroristički napad na Japan.

U znak odmazde, cionaci podmornička baza u Novoj Gvineji, odakle je 3/11 napad koordiniran, pogođena je 4 puta prošlog tjedna zajedno s glavnim bunkerom s uništenim oružjem, kažu izvori iz Pentagona. To je bilo objavljeno kao četiri zemljotresa u propagandnim medijima.

Osim toga, nacionalni mediji su izvijestili da je čak i japanskim zastupnicima sada dopušteno da čitaju Trans Pacific Partnership (TPP) dokumente iz ugovora. Činjenica da je to u svim novinama i TV emisijama, jasno je da nitko u Japanu neće dopustiti Abeovom robovskom režimu da kljuka japanska grla. 

Obitelj Rockefeller već se povukla iz Japana što znači da njihove marionete poput Abea više nemaju stvarnu podršku. To se može vidjeti iz činjenice da su poslovanja Citybank prodana a Rockefellerove naftne tvrtke su također napustile zemlju. 

Konačno, Rusija je organizirala veliku paradu 9. svibnja da proslavi svoju pobjedu u velikom domovinskom ratu protiv nacističke Njemačke. Ono što je zanimljivo u vezi ovogodišnje proslave je da su vojnici iz Kine, Indije, Srbije, Kazahstana, Bjelorusije, Mongolije, Armenije, Tadžikistana, Kirghistana i Azerbejdžana sudjelovali u paradi. To je jasna poruka da će svaki pokušaj da se i dalje izaziva Rusija u Ukrajini dovesti do sveopćeg svjetskog rata. Pentagon se neće petljati s ovom koalicijom kako bi pomogao ukrajinskim cionacistima.

Izvor:


Preveo: Fredi

bruxelles

índice


“Copyright Zambon Editore”

PORTUGUÊS

GUERRA NUCLEAR: O DIA ANTERIOR

De Hiroshima até hoje: Quem e como nos conduzem à catástrofe

ÍNDICE

Followers

Google+ Followers